Waarom naar Portugal?

Het is 32 graden, we zitten met een lokaal gebrouwen biertje op een terras in Lissabon. Dat we naar Portugal vlogen was niet helemaal uit de lucht gegrepen. Op zondag 16 april, als afsluiting van het Sail-evenement, vertrokken vanuit Greenwich een stuk of 15 schepen voor de Tall Ship Regatta 2017. Eindbestemming: Quebec, Canada. Tussenstop: Sines, Portugal.

Sines ligt op twee uur rijden van Lissabon. Het zou zomaar kunnen dat een van de deelnemende schepen nieuwe crew nodig heeft voor de volgende etappe, die op 30 april van start gaat. Dat zouden wij ook kunnen zijn. Het is het proberen waard. En een dag of 10 vakantie houden aan de Atlantische kust leek ons ook geen gek idee. De vlucht naar Lissabon werd geboekt.

Een goede bijkomstigheid is dat er aan de Portugese zuidkust nog ergens een mooi schip te koop moet liggen. Vorig jaar spotten we dat al op Marktplaats, namen contact op met de adverteerder, maar kregen geen respons. Nu we toch ‘in de buurt’ zijn, zouden we best een kijkje kunnen nemen om te zien hoe het erbij lag.